diumenge, de juny 14, 2015

Vols venir amb mi a gaudir del cel del desert?

Aquesta és un paquet innovador: sortides d’una setmana al parc de les dunes d’Erg Chebbi, al Marroc, amb un programa d’activitats que, de vespre i nit, inclou continguts d’astronomia (observació amb telescopi inclosa) pels assistents. 

Organitzat per Sternalia (l’empresa que, entre d’altres experiències, organitza els sopars amb les estrelles de l’Observatori Fabra), i Marhaba Viatges, una agència especialitzada en el Marroc.


Tinc la sort de ser l’astrònom de l’expedició. Les sortides es faran del 11 al 18 de setembre, i del 7 al 14 de desembre.

Dins el programa d’activitats, la part d’astronomia compte amb forces continguts interessants, entre els que us vull destacar:

-         - un taller de fotografia del cel, per a que els assistents aprenguin a fer les seves pròpies fotografies del firmament, amb pràctiques al vespre

-          -xerrades formatives i inspiradores, per a poder interpretar millor el cel de nit. Parlarem de cóm funcionen les estrelles. De galàxies, i de forats negres. Del Big Bang. I deixarem volar la imaginació cap a planetes llunyans, tot discutint sobre la possibilitat de vida en altres móns

-         - observació amb telescopi (sí, portaré el telescopi de 20 cm, serà una canya amb el cel del desert!)

-         - observacions a ull nu guiats per punter làser per aprendre a reconèixer els objectes més interessants del cel

-         - la preparació, per part dels mateixos participants d’una observació del cel nocturn amb punter làser, com a forma entretinguda i educativa de consolidar els coneixements adquirits

Com veieu, és una experiència molt pràctica, per a que els participants aprenguin i practiquin a la vegada. D’aquesta forma, el cel mai més tornarà a ser un lloc desconegut per ells.

I per què ho fem al desert?

El cel allà és inigualable. Lluny de nuclis urbans, i amb horitzons de 360 graus. Són aquells cels que et cauen a sobre. És l'entorn ideal per a submergir-se en els misteris de l'univers.

A més, durant el dia el viatge inclou activitats turístiques molt interessants, com ara rutes per les dunes amb 4x4, passejades per mercats de petits poblets, o la visita a les espectaculars gorges del Todra.

I l’allotjament no pot ser més magnífic. L’hotel Kanz Erremal. Només cal que entreu al web i mireu les fotografies. Un veritable oasi de luxe al mig del desert.

Més informació, i la contractació del paquet, al web d’Sternalia.


T’animes?

1 comentarios:

Merce de Roquetes ha dit...

la vista del cel a ull nu es magnifica. et sorpren de les coses que no es veuen desde casa nostra ja sigui per contaminacio luminica ja sigui per latitud. l'hotel maco i la propietaria molt maca. i la zona força interessant.

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP