dijous, de juliol 07, 2016

Al Matí de Catalunya Ràdio per explicar què farà Juno a Júpiter

La matinada del 5 de juliol, la sonda Juno, tal i com estava previst, va arribar a Júpiter, després d'un viatge de 5 anys, i es va posar en òrbita al voltant d'aquest planeta gegant.

Com explicava en l'article anterior, la missió ens ha de desvetllar unes quantes de les incògnites que tenim sobre Júpiter, i confirmar o no les teories que maneguem sobre com es formen els planetes gasosos.

S'espera que Juno pugui funcionar bé fins al 2018, moment en el qual els científics la faran caure contra el planeta. Els seus instruments hauran quedat molt malmesos per la forta radiació durant els anys de funcionament, i en qualsevol cas es vol impedir que pugui acabar contaminant algun dels satèl·lits més prometedors de Júpiter, com és el cas d'Europa. Així que el gegant engolirà a la sonda i la triturarà. Figuretes de Lego incloses.

Vaig tenir l'oportunitat d'explicar l'arribada de Juno a Júpiter al programa de El Matí de Catalunya Ràdio, amb la Mònica Terribas. Si voleu escoltar el tall ho podeu fer aquí.


Vull agrair al programa el seu interès pel tema, i la seva extraordinària cordialitat, que em va fer sentir molt còmode durant l'entrevista.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP