divendres, d’octubre 15, 2010

Primera observació de seguidors del blog realitzada!

Tal i com havíem previst, i amb l’ajut del temps que ens va regalar una nit clara i serena, vàrem realitzar la primera observació astronòmica de seguidors del blog.

Vàrem poder veure, amb diferents augments, la sempre espectacular Lluna, i també a Júpiter, amb els seus satèl•lits i les seves bandes de color.

També vàrem aprofitar per a fer “culturilla”, i amb l’ajut d’un punter làser localitzar alguns punts de referència al cel i algunes constel•lacions, així com les pistes que ens ajuden a reconèixer visualment als planetes. També vàrem repassar com funciona un telescopi.

Per qui us escriu, l’esdeveniment va ser un èxit. Trobar-se amb gent propera, coneguda, i altra desconeguda fins aquell moment, va ser una experiència magnífica en el pla personal.

També vaig poder detectar coses a millorar per a les properes ocasions: vaig fer el muntatge del telescopi massa ràpid, per a que el grup pogués observar quan abans millor. Això ens va impedir, més tard, poder veure altres objectes de cel profund (alguna nebulosa per exemple) que, amb un telescopi ben orientat hauríem pogut veure sense dificultats. Per tant, la propera vegada tinc clar que haig de començar a muntar l’equip potser una hora abans de fer l’observació.

Us adjunto dues fotografies, fetes amb el meu telescopi, de la Lluna i de Júpiter. Són fotografies antigues, que no corresponen al dia de l’observació, però que mostren aproximadament el tipus de “coses” que vàrem poder veure a través de l’ocular:



I aquí, la foto de grup!


MOLTES GRÀCIES a tots els que vàreu poder venir, ... i també als que no ho vàreu poder fer per diverses raons (més d’un per temes de salut).

I, en definitiva, moltes gràcies a tots qui llegiu el blog.

1 comentarios:

David ha dit...

Gràcies per l'experiència, un plaer poder observar a través del telescopi i seguir aprenent dels teus coneixements. Espero repetir en la propera observació!

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP