dijous, de juny 06, 2013

Dimarts 2 de juliol, a ASTER, parlaré d'astrofotografia. Vols venir?

El dimarts dia 2 de Juliol, a les 19 hores, el que us escriu donarà una xerrada sobre astrofotografia a la seu de l’Associació Astronòmica de Barcelona (ASTER), entitat de la què en soc soci.


Intentaré enfocar aquesta xerrada de forma molt pràctica. Tot i que els assistents seran de diversa tipologia quant a experiència, tocaré temes bàsics, adreçats a qui es vol iniciar en això de la fotografia del cel amb càmeres CCD. I per a poder interessar, també, als qui més en saben, acabarem repassant entre tots algunes tècniques un xic més avançades.

Ho faré emprant les imatges que he anat generant els darrers anys con exemples. Les imatges "bones" (les que normalment publico), però també les "dolentes" (és a dir, les pífies, parlant en plata), ja que dels errors sempre se n'aprèn més que dels èxits.


Parlat amb els responsables d’ASTER, us puc informar que a aquesta xerrada també hi poden assistir persones interessades tot i que no en siguin socis. Tot sotmès, lògicament, a la capacitat de la sala on es farà el taller.

Per tant, us recomano que si algú de vosaltres vol venir m’ho comuniqui a través del correu electrònic d’estels i planetes (estelsiplanetes@gmail.com) per a que no hi hagi cap problema.

La seu d’ASTER es troba al carrer Viladomat 291 de Barcelona.

Per a fer boca, comparteixo amb vosaltres la darrera fotografia, feta el cap de setmana passat des de Falset. És la galàxia M63, anomenada “Sunflower” (gira-sol). Mirant-la, no és estrany que li posessin aquest nom! És una espectacular bèstia que veiem com era fa uns 37 milions d’anys.


Espero que us agradi!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP