diumenge, de juny 08, 2014

Una gran setmana, resumida en el dibuix de la Irene

Ha estat una setmana molt intensa.

La xerrada de dijous passat a Aster va ajuntar un nodrit grup de persones, i entre tots vàrem compartir ciència, pensaments, i imaginació.

I divendres va haver observació. I com sempre, les nenes i nens varen ser els protagonistes. La nit ens va permetre obtenir imatges de la Lluna, però sobre tot de Saturn, claríssimes.

La cara de nens i adults, al veure amb tan detall el gran planeta dels anells, va ser tot un espectacle (quasi quasi tan magnífic com allò que s’estava observant!)

En Dani, el pare de la Irene, m’ha fet arribar aquesta obra d’art planetària que la nena va dibuixar després de l’observació de divendres. No hi falta cap planeta, i fins i tot hi surt un cometa que travessa el cel. Ah! I un enigmàtic forat negre (com es nota que vares estar molt atenta a les explicacions, Irene). 

Ella apareix al costat del telescopi, i, gràcies Irene, jo també, apuntant al cel amb el meu làser verd.



Una meravella de dibuix Irene.

Finalment, dissabte vaig col·laborar amb l’observació que l’Associació Astronòmica de Sant Cugat-Valldoreix va organitzar per a l’Agrupament Escolta Joan Maragall. Va ser una bona estesa de telescopis al parc Arboretum, i l’assistència va ser nombrosíssima.


Una setmana intensa. I magnífica.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP