dissabte, de maig 23, 2015

Astronomia per a nens de 10 anys

Aquest proper dijous explicaré perquè soc astrònom a prop de 180 nens de 10 anys.

Una coneguda escola de Barcelona m’ho va demanar. A l’assignatura de naturals, els nens estan estudiant els planetes del Sistema Solar, i, per tant, són en un punt dolç i receptiu respecte l’astronomia.

Com que estan fent l’assignatura de naturals en llengua anglesa, la xerrada haurà de ser en anglès.

Els explicaré 10 motius pels quals soc astrònom. Són 10 raons que recolzaré amb fotografies que puguin emocionar i sorprendre als nens, i que motivin la seva participació fent preguntes o comentaris.

Perquè, al final, el meu objectiu serà que, aquella nit, més d’una personeta somiï amb planetes llunyans. S’imagini sent astronauta. Pensi en cóm és la vida d’un dels robots que estan explorant Mart. Recordi que preciosa és la Terra vista des de l’espai.

Si hi ha alguna cosa que viatja més ràpid que la llum és la imaginació. I la dels nens és insuperable. Dóna’ls-hi una excusa, i el seu cap desbordarà amb pensaments.

L’astronomia va de nosaltres mateixos. Va d’entendre un xic més qui som i què fem aquí. És l’estudi de la natura. És física, química, matemàtica, geologia, enginyeria, biologia. És filosofia, història. Són les grans preguntes.

És mirar el cel i emocionar-se.

I és estimar i protegir aquest petit raconet d’univers on vivim. Un insignificant planeta, que per a nosaltres ho és tot.


Estic segur que els nens ho pillaran de seguida.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP