dijous, de setembre 09, 2010

Dos asteroides passen ben a prop de la Terra

Entre el dimecres 8 i el dijous 9 de setembre, dos asteroides d’uns 10 metres de diàmetre, han passat a una distància menor que la que ens separa de la Lluna.

Els lectors d’aquest bloc ja coneixeu el tema, i segur que ja no us espanteu.

Tot i que estadísticament és inevitable anar tenint impactes d’asteroides i cometes al llarg dels anys, impactes realment grans, que puguin significar catàstrofes o fins i tot posar en perill la continuïtat de l’home en el nostre planeta són, afortunadament, infreqüents (tot i que, també estadísticament, acaben “tocant”).
Els dos objectes que hem comentat van ser detectats diumenge, i ràpidament es van calcular les trajectòries per a assegurar-se que no estaven en curs de col•lisió.

La realitat és que es calcula que CADA DIA passen objectes d’aquesta dimensió a distàncies relativament properes. I també es calcula que un cop cada 10 anys un d’aquests viatgers decideix fer-nos una visita.

Podeu visitar la web http://neo.jpl.nasa.gov/risk/ per a tenir una idea de la quantitat d’objectes “NEO” (que vol dir “Near Earth Objects”) que es monitoritzen constantment (però n’hi ha milions allà fora, que encara desconeixem!).

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP