dimecres, de setembre 29, 2010

Primera observació dels seguidors del blog

Amics, queda convocada l’observació astronòmica del proper dijous 7 d’octubre!

En el darrer article publicat, referent al cometa que es podrà veure durant aquests dies, vaig, mig en serio mig en broma, explorar la possibilitat de fer la primera observació astronòmica de seguidors del blog.

Les respostes que he obtingut han estat suficients com per a que m’animi a fer-ho, a pujar el telescopi des de Falset i “improvitzar” aquesta observació prop de Barcelona.

El lloc d’observació serà a Bellaterra, a partir de les 10 de la nit el dijous 7.

Podem fer un punt de trobada a la plaça de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Bellaterra, cap a tres quarts de deu. D’allà anirem al lloc d’observació.

Per als que preferiu venir directament o fer-ho més tard, us indico a continuació l’adreça exacte del lloc d’observació i les coordenades per a que programeu el vostre GPS:

Carrer Amadeu Vives s/n, Bellaterra (GPS: N 41.50663 E 2.07609)

El carrer Amadeu Vives puja des de la plaça de la Mare de Déu de Montserrat, i de seguida entra en el bosc. Arribareu a una explanada en mig del bosc,... i allà és (si poseu les coordenades en el GPS us hi portarà sense problemes).

Ja us podeu imaginar que observar prop de les ciutats no permet gaudir de la mateixa manera que des d’un lloc fosc, però penso que ens podem marcar els objectius següents:

• una petita sessió d’orientació a ull nu: quin cel veiem, algunes constel•lacions
• Júpiter, amb les seves bandes de color i els seus satèl•lits
• El cometa 103P/Hartley
• I uns quants objectes de “cel profund”, entre els què estarà la resta de la mor d’una estrella, la gran galàxia d’Andromeda, etc.

Tot això si no està núvol, és clar. Depenem ara del temps. És per aquesta raó que si veig que les previsions meteorològiques no són favorables us proposaré ajornar l’event. Estigueu per tant atents al blog, un parell de dies abans (dilluns o dimarts) confirmarem l’observació.

Tot i que les temperatures són molt agradables, porteu-vos quelcom per si refresca. Ah! I si algú de vosaltres té telescopis que vulgui portar, perfecte!

Està tothom convidat. És a dir, si teniu coneguts als qui pugui interessar, benvinguts. Igual que el blog, l’observació està pensada per a no iniciats, amb un objectiu divulgatiu.

Així doncs, atents a la confirmació que farem dilluns o dimarts, eh?


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP