dimecres, de novembre 30, 2011

Ajornem (un altre cop) l'observació per a nens i nenes

Doncs si, sembla que no tenim sort. Ja és el segon ajornament.


Portem una temporada llarga de pluges, i ara que semblava que entràvem en una treva aquesta haurà durat uns pocs dies, ja que les prediccions per al divendres és que tornen els núvols i l’aigua.

En aquests casos, sempre soc partidari d’ajornar, especialment quan s’organitzen observacions per a assistents no especialitzats. Considero que no hi ha res pitjor que encoratjar a la gent a venir i després no poder gaudir de la sessió. I, en aquest cas, amb més raó, ja que l’esforç de les famílies per venir amb nens i nenes, i el desencís que es pot generar no paga la pena.

Així que serem conservadors, i ajornarem.

Les observació havien estat programades, en les dues ocasions, tenint en compte la fase de la Lluna (creixent) i la bona visibilitat de Júpiter. Això permetia realitzar l’observació ben d’hora al vespre, cosa ideal per a les famílies.

Ara se’ns complica el tema, ja que entrarem en dates nadalenques, en les què pot ser complicat organitzar això.

Per tant, i sempre comptant amb la vostra comprensió, em reservo uns dies per pensar-hi i tornar a fixar nova data.

Alguns de vosaltres m’heu fet arribar, aquests darrers dies, el vostre interès en l’observació, cosa que m’anima a seguir organitzant, juntament amb el meu amic Xavi, aquestes activitats. Com que, a més, ens agrada molt fer-ho, no patiu que, d’activitats, en farem.

Aprofito per animar-vos, les nits en les què els núvols s’obrin, a localitzar visualment Júpiter. No hi ha dubte, la seva lluentor és increïble, i no es pot confondre amb cap altra “estrella”. El podeu veure tota la nit, des de primeres hores del vespre.

Gràcies a tots!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP