diumenge, de març 16, 2014

Dimarts 1 d'Abril seré a ASTER amb "Retrats d'un univers sorprenent"

El dimarts dia 1 d’Abril, a les 7 del vespre, donaré una xerrada a l’Associació Astronòmica de Barcelona (ASTER). L’activitat forma part del cicle de conferències sobre astrofotografia que  organitza ASTER.

Aquest any, la meva xerrada es titularà “Retrats d’un univers sorprenent”, que, per cert, és el títol del llibre de divulgació d’astronomia que tinc pràcticament enllestit, i que espero pugui veure la llum cap a finals d’aquest any 2014 (actualment, és en fase de revisió, i lectura per part de familiars i amics).


La idea de la conferència, igual que la del llibre, és emprar algunes de les imatges obtingudes durant els darrers anys des del meu observatori de Falset com a fonts d’inspiració per a deixar volar la imaginació i intentar navegar pel nostre univers. De fet, aquest és un procés que m’encanta: mirar una fotografia inspiradora, i pensar. Pensar en el que es veu allà. En tota aquella immensitat. Fixar-se en els colors i entendre el perquè. Meravellar-se davant una galàxia espiral, mentre processes mentalment cóm funcionen aquestes enormes ciutats de l’espai.

En la intervenció de l’Abril a ASTER utilitzaré 10 imatges que faran de fil conductor. Al darrere de cada una d’elles, descobrirem el que s’hi amaga. Així, parlarem de planetes llunyans, del passat de la Terra, de la cerca de vida, de les estrelles i galàxies, i de l’expansió de l’univers. Al tractar-se d’un cicle d’astrofotografia, també comentaré els detalls tècnics sobre cóm han estat fetes les fotografies. D’aquesta forma, combinaré tècnica amb divulgació i discussió (que espero que es produeixi!)

Igual que va passar l’any anterior, els amics d’ASTER, molt amablement, no restringeixen l’assistència només als socis, de forma que si algú vol venir, i no és soci, només cal que m’enviï un email per a gestionar-ho.


Per mi, serà tot un experiment. Una excel·lent prova de foc per a validar, a través de la xerrada, l’esperit del llibre.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP