dimecres, d’abril 25, 2012

Famílies i nens: la Lluna i Saturn ens esperen aquest proper divendres 27

Tot i que la predicció meteorològica no sembla favorable, mantenim en peu l’observació d’aquest proper divendres, dia 27, per a famílies i nens.

En primer lloc, perquè la primavera ja ho té això dels canvis sobtats de temps. No serà pas la primera vegada que haurem ajornat una observació, refiant-nos de la predicció, per trobar, després, que es podia haver realitzat sense gaires problemes.

En segon lloc, perquè els objectes que veurem (la Lluna i Saturn) no requereixen d’un cel perfectament destapat. Es poden observar tranquil•lament fins i tot entre núvol i núvol, sempre, és clar, que hi hagi clarianes suficientment grans.

En tercer lloc, perquè ens ve molt de gust fer-ho, estem ja engrescats, i la cosa està engegada.

I en quart lloc, perquè la gent ja té prou sentit comú com per a decidir si ve o no en funció de lo tapat que estigui el cel. Repeteixo: tot i que hi hagi núvols, mentre no estigui molt tapat, no hem de tenir grans problemes.

En qualsevol cas, en Xavi i jo hi serem... a no ser que plogui. Ens trobareu al parc Arboretum de Sant Cugat, just al darrera dels cinemes, a partir de les 9 del vespre. Estarem ben acompanyats pels amics de l’Associació Astronòmica de Valldoreix-Sant Cugat, de la que formem part.

Creuem, doncs, els dits i confiem en poder gaudir, amb nens i famílies, de dos dels objectes més espectaculars que es poden observar amb telescopi.

Ah, per cert. Responent a alguna pregunta que ens ha arribat, no hi ha una edat mínima pels nens, tot i que pensem que és a partir dels 5 o 6 anys que es pot començar a gaudir del tema.

I tampoc no hi ha edat màxima dels nens, eh? Tots hi sou benvinguts!

Categories

Estels i Planetes

TOP