dilluns, de juny 22, 2009

La satisfacció d'haver descobert un cometa!

Aquesta petita nota va dedicada a una professora de primària i a la seva classe.

Són nenes i nens de primer, i, entre les moltes coses que han treballat a classe, aquest curs han estudiat els planetes del Sistema Solar.

L'Anna, la seva professora, ha aconseguit despertar en ells la xispa de la curiositat, en un tema tan fascinant com aquest, transmetent-lis la seva pròpia il·lusió.
I els nens s'han començat a fer preguntes interessants, ... preguntes que clarament demostren que han anat més enllà, i que han començat a sentir-se atrets per un món fantàstic, ple d'estrelles, de planetes, de cometes.... i de misteri.

Vaig tenir la fortuna, a través de l'Anna, d'intentar contestar algunes d'aquestes preguntes. I el què he rebut a canvi han estat cartes d'agraïment, redactades pels nens, amb el seu vocabulari directe i sincer.

Des d'aquí els vull donar les GRÀCIES! Rebre aquestes cartes ha estat MOLT MILLOR que descobrir un cometa i que li posin el teu nom!


Al grup de Mercuri: Gràcies al Tomàs, al Ramon, i a l'Alvaro. (sabíeu que Mercuri té un cràter de més de 600 Kms d'amplada? Sembla que és el cràter més gran que hi ha a tots els planetes i satèl·lits del sistema solar!)

Al grup de Venus: Gràcies a la Cristina, al Carlos, i a la Carlota. (A Venus hi fa moltíssima calor, i en lloc d'aire, la seva atmosfera està plena d'àcids! Cap nau de la Terra ha pogut baixar a la seva superfície sense que quedés destrossada!)

Al grup de Mart: Gràcies a l'Andrea, a l'Elias, al Victor, i al Pablo. (hey, sabíeu que ara s'està descobrint que fa molts, molts anys, Mart segurament tenia grans rius i llacs d'aigua, i que era molt diferent a com és ara?)

Al grup de Júpiter: Gràcies al Daniel, a la Paula, a l'Alejandro, al Gonzalo, i al Joshna. (auaaa! heu treballat sobre un planeta tan, tan gran, que ha salvat molts cops als demés planetes, con la Terra, de l'impacte de cometes, ja que, gran com és, ha fet "d'escut" i ha atret cap a ell a molts d'aquests objectes)

Al grup de Saturn: Gràcies a la Gemma, a l'Albert, a la Maria, i al Juan. (tenim una nau, no tripulada, estudiant a Saturn des de fa ja uns quants anys, i està descobrint cada dia coses noves. Fa poc ha descobert aigua en un dels satèl·lits de Saturn. Hi podria haver algun tipus de vida?)

Al grup d'Urà: Gràcies a la Irene, a l'Alvaro, a la Susana, i al Marc. (Urà és un planeta divertit: està tombat de costat, totalment inclinat, com si dormís!)


(perdoneu si em deixo a algú!)


Anna, gràcies a TOTS vosaltres, per a fer-me sentir com si hagués descobert un cometa!

Categories

Estels i Planetes

TOP