dimarts, d’agost 24, 2010

Un cel transparent com mai no l'havia vist


Gran part del mes d’agost he estat de vacances als EEUU, fent una ronda de parcs nacionals.

Aquesta és la raó per la que el bloc ha tingut poca activitat durant aquest mes.

Tot i això, no he pogut aparcar la meva passió per l’astronomia, i he aprofitat els cels clarissims que he pogut veure al desert d’Arizona per a intentar mostrar-vos-el amb l’equipament improvisat que tenia.

Sense lluna, i amb els nuclis poblats ben lluny, el cel del Gran Canó del Colorado semblava tenir vida. Molts estels fugaços completaven l’escena (faltaven només dies per a la pluja d’estrelles de meitats d’agost).

Mai no havia vist un cel així. I vaig muntar la meva màquina de fotografiar Olympus, que no està pas preparada per a aquest tipus de fotografia... i vaig fer el que vaig poder.

Aquí està el resultat. La regió fotografiada correspon a la zona de la Via Làctia entre les constel•lacions de Sagitari i l’Escorpí. Les ombres que es veuen a la part inferior són arbres que formen part de l’horitzó.



Tot i els mitjans rudimentaris que vaig emprar, la fotografia (combinació de 6 individuals) mostra clarament les zones brillants i fosques de la nostra galàxia.

Quan torni a Sant Cugat intentaré processar millor la imatge.

Ah! I preparo algunes novetats pel “nou curs”,... que si m’atreveixo inclouran observacions a la vora de Barcelona per a qui s’apunti. Ja parlarem.

Fins aviat!

2 comentarios:

Anònim ha dit...

Impressionant la fotografia. Ja ens explicaràs el secret. Al menys a mi no em surten així. Jo em vaig quedar "de guàrdia" a Matadepera per cercar la pluja d' estrelles, però el temps no va acompanyar gaire. En vaig veure poques. Excel•lent l'iniciativa per el nou curs.

JAC ha dit...

Poc secret en la fotografia. Vaig emprar una reflex amb un objectiu digital de 14mm i a F5.6. Vaig improvitzar un trípode amb el capó del cotxe. Vaig activar els següents paràmetres de la reflex: ISO al màxim (400 en el meu cas), retras en el aixecament del mirall per a evitar vibracions, i reducció de soroll automàtica.

Les exposicions van ser de 20 segons.

En definitiva, el "truc" va ser tenir un cel excepcional.

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP