dissabte, de març 07, 2015

Vols venir a la "màster class" d'astrofotografia que donaré a l'Observatori de l'Ebre?

El dies 15 i 16 de maig donaré una “màster class” d’astrofotografia a l’Observatori de l’Ebre.

Els amics d’aquest observatori històric, ubicat a Tortosa, em varen proposar organitzar un taller d’astrofotografia, de dos vespres, mesclant teoria amb pràctica. Els agraeixo molt la confiança.



El curs està adreçat a aficionats a l’astronomia que es vulguin iniciar en l’astrofotografia mitjançant càmeres CCD, però també a l’amant de la fotografia a qui l’interessi disposar de coneixements per a fotografiar el cel. De fet, s’anima als assistents a que portin la seva càmera reflex i un trípode, ja que, si el temps acompanya, el segon dia podrem fer alguna pràctica sense telescopi i només amb les càmeres. No cal disposar de coneixements previs per assistir a aquest curs.

El temari que cobriré tocarà els aspectes tècnics que s’han de tenir en compte en l’astrofotografia, i també intentaré donar informació que permeti als assistents prendre decisions respecte de l’equip que necessiten si volen endinsar-se en aquest món. 

Respecte el muntatge pràctic, traslladaré el meu equipament des de Falset a l’Observatori, incloent telescopi especialitzat, càmeres CCD, i altres instruments. Això ens permetrà practicar, però també mostrar i tocar en viu exemples d’aquest tipus de dispositius i entendre com funcionen.



El curs està anunciat al web de l’Observatori de l’Ebre (http://www.obsebre.es/es/actividades-de-divulgacion/352-es-master-class-astrofotografia) i des d’aquesta pàgina es poden realitzar les inscripcions, així com descarregar el programa detallat, que inclou sopar-aperitiu a l’Observatori per als dos dies. Els companys de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER) també ho han publicitat al seu web.

Com que seran dos vespres (un divendres i un dissabte), els assistents que es vulguin quedar per la zona i aprofitar per fer alguna visita turística, poden trobar informació d’allotjament al web de Tortosa Turisme, a: http://www.tortosaturisme.cat/ca/on-dormir/


Si algú hi està interessat i vol més informació, em pot contactar directament, a través d’un comentari a aquest article, o mitjançant l’adreça d’email estelsiplanetes@gmail.com.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Categories

Estels i Planetes

TOP